28 Nisan 2009 Salı

SIRÇASIZ TİYATRO İSTANBUL AMATÖR TİYATROLAR GÜNLERİNDE

Çocuklar ve Gençler Sahnede





Hakkımızı
Soruyoruz



Sırçasız Tiyatro 2-31 Mayıs tarihlerinde düzenlenen İstanbul Amatör Tiyatrolar Günlerinde 24 Mayıs Pazar günü saat 2'de Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonunda sahne alıyor.

Bu yıl hak ihlalleri temasıyla düzenlenen şenliğin oldukça yoğun bir içeriği var, bir haftasında ise yalnızca "Çocuklar ve Gençler Sahnede":) Hüseyin Rahmi Gürpınar Lisesi, Şişli Terakki Lisesi, Zeytinburnu Halk Sahnesi, Muallim Naci İlköğretim Okulu, Sırçasız Tiyatro, Orhan Veli İlköğretim Okulu oyuncularının gösterilerini izlemeye herkesi bekliyoruz.

Çocuk haklarının ihlali dünyadaki en büyük hak ihlalidir belki de... Çocuğun her hakkı yok oluyor. Bize hiçbir konu hakkında hiçbir şey sorulmuyor. Bizim görüşümüze önem verilmiyor. Bir konuşsak bütün sorunlara çözüm bulabiliriz.
Bizim gözümüzden düşünürseniz konuşmamaya alışmamızın bizi yok ettiğini görebilirsiniz. Okulda bildiğimiz bir soruya bile parmak kaldırmıyoruz belki. Oynama hakkımız da elimizden alınıyor. Oyun olmasa çocuk olur mu? Çocuk olmasa insan olur mu?

Soruyoruz: susmak, çalışmak, ezberlemek, yarışmak, emir almak, dayak yemek, tacize uğramak, kötü hava solumak, kirli su içmek, aç kalmak, hasta olmak, itilip kakılmak, yalnız hissetmek, korkmak, utanmak, güvenmemek, ölmek, zorla göç ettirilmek hak mıdır?

Biz kendi dillerimizi anlamak, konuşmak, okumak ve yazmak istiyoruz. Bizim hikayelerimizi anlatmak. Her yerde oynamak istiyoruz. Tertemiz bir hava, sağlıklı ve lezzetli yemekler istiyoruz. Gezmek ve yüzmek istiyoruz. Bir çok arkadaşımız olsun istiyoruz, merak ettiğimiz her şeyi öğrenmek istiyoruz. Kavga etmeyi ve de barışı bilmek istiyoruz. İyi şeyler yapmak istiyoruz. Bizi değil, bizi engelleyenleri engellemeye çalışmanızı, bizi desteklemenizi, korumanızı istiyoruz. Her çocuk, haklarını bilmek ve savunmak ister, en başta da yaşama ve özgürlük haklarını. Biz de bu yüzden sahnedeyiz. Hakkımızı soruyoruz.

Sırçasız Tiyatro

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder