5 Mart 2009 Perşembe

YAĞ SATARIM BAL SATARIM USTAM ÖLDÜ BEN SATARIM


Şubat ayı ek çalışmalarımızdan birindeyiz. Sırça Köşk masalından yola çıkarak kendi oyunumuzu yazarken "çocukların oyun oynama hakkı"nı tema olarak seçtik.
Kendi bildiğimiz ve Her Güne Bir Oyun kitabında yeralan çocuk oyunlarından örneklere çalıştık. Yukarıdaki resimde "yağ satarım bal satarım" oyununu çalışırken bizi görecektiniz ama yerimiz dar olduğu için düştük :)
Kafamızdaki ülke olan Baharistan'da her çocuk özgürce seyahat edebiliyor. Ne para sıkıntısı çekiyor, ne dil, ne de tacize tecavüze uğramaktan korkuyor, tek başına ya da arkadaşlarıyla bir yerlere giderken. Baharistan'da çocuklar uçaklara biniyor, gemilerle okyanuslara açılıyor, luna parktaki trenlere benzeyen ama onlardan daha hızlı ve güvenli olan trenlerle dağlardan yukarıya ve de hooop aşağıya eğlenceli yolculuklar yapıyor, yürüyerek dünyayı turluyor, otostop bile çekebiliyorlar hiç korkmadan.
Baharistan'da her çocuğun öğrenme hakkı var. Çocuklar okuyabiliyor, her ne isterse, hangi dilde dilerse, her nerede olursa olsun okuyabiliyorlar. Kavgasız gürültüsüz sessiz bir ortam dilediklerinde buluyor ne kadar pahalı olursa olsun her türlü kitaba erişebiliyor kitapları doyasıya okuyabiliyorlar.
Baharistan'da çocuklar temiz hava soluyor, sağlıklı gıdaları yiyebiliyorlar hastalanmıyorlar boyuna. Boyları posları da yerinde oluyor, zihinleri de açık hem de kendilerini hep enerjik hissediyorlar.
Baharistan'da çocuklar paylaşmayı, sevilmeyi, sevmeyi, kavga etseler de barışmayı biliyorlar. Baharistan'da çocuklar yan yana, renk renk yaşamayı birlikte kardeşçe oynamayı biliyorlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder